Om een gezonde leefomgeving te maken en continu te kunnen blijven verbeteren, verslimmen en verduurzamen zijn de beste mensen nodig. Denise Kerindongo en Hakim Bouzaadalla vertellen hoe zij zich ontwikkelen bij Heijmans.

Hoe ervaar jij ‘altijd in ontwikkeling’ bij Heijmans, welke kansen heb je gekregen voor persoonlijke & professionele groei?

“Tot nu toe zie en pak ik allerlei kansen. Ik zoek met name de verbinding tussen techniek en duurzaamheid en die vind ik in de werkgroep 100% circulair beton. Daar maak ik samen met collega’s van allerlei afdelingen een plan van aanpak voor duurzaam en circulair bouwen. Met mijn onderzoek naar de toepassing van hergebruikt beton draag ik daar direct aan bij. Hoe groot kan het aandeel gerecycled beton zijn zonder dat we aan stevigheid van de constructie verliezen? Dat is onze centrale vraag.”

Hoe bewandel jij je eigen pad binnen Heijmans?  

“Door verder te gaan met de ambitie van Heijmans om een maker van een gezonde leefomgeving te zijn. Ik vind het mooi dat Heijmans nadenkt over hoe we de wereld aan generaties na ons na willen laten. Dat is een statement waarmee ik mezelf kan motiveren, ook omdat je ziet dat er door het hele bedrijf aan wordt gewerkt. Als trainee kun je op verschillende plekken bij Heijmans meelopen en daar maak ik gebruik van. Het fijne is dat je zelf kunt aangeven wat je wilt leren en bij welk expertise je zou willen kijken.”

Wat betekent een geel hart voor jou? 

“Dat je als individu onderdeel bent van het grotere geheel, maar ook dat collega’s mij zo enthousiast meenemen in hun werk en mij van alles willen leren.”

Wat is het grootste misverstand over werken in de bouw? Wat maakt werken in de bouw nou zo uitdagend?

“Werken in de bouw is veel breder dan mensen denken. Zelfs als afgestudeerd bouwkundige aan de TU Eindhoven, weet je niet zo goed wat er allemaal gebeurt in een bouwbedrijf. Niet iedereen is een bouwvakker, om maar een voorbeeld te noemen. Er zijn allerlei verschillende functies nodig om een project te realiseren.”

Hoe ervaar jij ‘altijd in ontwikkeling’ bij Heijmans, welke kansen heb je gekregen voor persoonlijke & professionele groei? 

“Ik heb heel veel kansen gekregen en benut. Ik maakte kennis met Heijmans toen ik als zelfstandige elektromonteur werkte en inmiddels ben ik al vier jaar in vaste dienst. Binnen Heijmans heb ik mezelf kunnen ontwikkelen op mijn eigen manier. Toen ik aangaf voor eerste monteur laagspanning op te willen gaan, was dat snel geregeld. Een opleiding voor monteur middenspanning volgde snel en nu wil ik graag doorleren voor technicus. Om uiteindelijk hoofduitvoerder te worden. Niet overal word je een paar maanden in de schoolbanken gegund, dat je tijdens je werk mag leren.”

Hoe bewandel jij je eigen pad binnen Heijmans?  

“Ik voel me steeds zekerder om mee te praten over de aanpak van klussen. Als ik met een voorstel kom, wordt er naar me geluisterd en als het een goed idee is, worden de eerdere plannen omgegooid. Soms mag ik ook als werk verantwoordelijke optreden, dan mag je ook elektriciteit afschakelen en de daarbij horende veiligheidsmaatregelen nemen.”

Wat betekent een geel hart voor jou? 

“Dat je kan rekenen op je collega’s, dat ze altijd voor me klaar staan. Sinds vijf maanden lopen we mee bij Liander in Amsterdam en dan kom je in alle delen van de stad. Als ik dan ergens een gele keet zie staan, stap ik altijd binnen voor een bakje koffie.”

Wat maakt werken in de bouw zo uitdagend?

“Bij de term ‘bouw’ haken mensen soms af, iedereen denkt dat je in de bouwput moet werken maar dat hoeft helemaal niet altijd. Heijmans is veel breder! In mijn werk bij de infratechniek doe je hele andere dingen. Wat het zo leuk maakt, is dat je elke dag ergens anders bent, lekker buiten, en veel vrijheid hebt.”